Soft-ritmisch

Workshops in sessievorm dus met veel improvisatie en met verschillende ritmische instrumenten die minder volume voortbrengen dan de djembé.

___________________________________________________

WATERDRUMS

Een rustige ritmische beleving. Eerst gaan we een aantal grote halve kalebassen vullen met water. Dan leggen we kleinere halve kalebasjes omgekeerd op het wateroppervlak. Door het gebruik van drumstokjes en handen gaan we mooie zachte klanken in een ritmische balans voortbrengen. Akoestisch en ritmisch bezig zijn zonder geluidsoverlast en daardoor dus overal mogelijk.

Door de samenstelling van kalebassen en water worden de zo ontstane instrumenten waterdrums genoemd.

Deze workshop laat zich ook goed combineren met één van onze andere workshops zoals de energizer of basisworkshop djembé.

DE ENERGIZER

De energizer is een korte ( 30 tot 40 minuten ) krachtige workshop die als vergaderbreak succesvol kan worden ingezet om de after-lunch-dip op te vangen. Na een energizer gaat de groep weer energiek en gemotiveerd de bijeenkomst in! 
Door gebruik te maken van kleine percussieinstrumenten hoeft er niet eerst een basistechniek te worden aangeleerd zoals bij het djembéspelen.
Direkt "los gaan" en energie opdoen is hierbij het motto! Onder leiding van de docent wordt uiteraard wel een mooi ritme opgebouwd.
We gebruiken bij deze workshop de maracas, Afrikaanse slagplankjes en boomwhackers. De deelnemers begeleiden eigenlijk de docent die op djembé een ritme uitzet.
 

Door de geringe maat van maracas en boomwhacker kan een groep ook in een kleinere ruimte spelen dan het geval is bij een djembé workshop. Door de zachte klank veroorzaken ze minder geluidsoverlast dan bijvoorbeeld de djembé.